Tsitaate erinevatest allikatest

 


Valdavalt mahepiimatooteid valmistava Pajumäe talu juht Arvo Veidenberg leidis,
et ka toidutööstuse sektoris on eluspüsimiseks oluline leida oma nišš. Ta
kinnitas, et kuna Pajumäe talu realiseerib suure osa oma toodangust turgudel ja
laatadel n-ö otseturunduse korras, siis pole müügimaht kahanenud, küll on müük
umbes kolmandiku võrra alla käinud väiketootjatel, kes on keskendunud müügile
poekettides.

“Meil on kokku 60 müügipunkti,” rääkis Veidenberg. “Sellisel
moel müües on kulud suuremad, aga tegutseme ökonišis ja mahetoodangu puhul
tarbija eriti hinda ei vaata.”

Äripäev
28.05.09, Ain Alvela, “Tulevik: Eesti piim made in China?”



http://www.ap3.ee/Default2.aspx?PaperArticle=1&code=4330/rubr_artiklid_433001


  “Meie külas asub Pajumäe tootmistalu, kus toodetakse erinevaid piimatooteid. Pajumäe talu mahetooted jogurt ja kohupiim on tuntud ja müügil üle Eesti. Abja-Paluojal saab neid osta kauplusest Karn.”

Abja-Vanamõisa küla külaseltsi kodulehe avaleht
http://www.hot.ee/abjavanamoisa/


  “Viljandimaal asuv mahetunnustusega piimatalu on mahetoodete püsitarbijaile teada-tuntud lemmik. Pajumäe talu erimatselised jogurtid ja kohupiimakreemid on tõepoolest “ohtlikult” maitsvad – neisse võib kergelt armuda või lausa sõltuvusse jääda.”

“Partnerid” Tervitus.ee
http://www.tervitus.ee/index.php?page=toitumine_partnerid


  “viviani shokolaadid on vaieldamatud lemmikud, muud shokolaadi enam ei söögi
pajumäe talu kohupiimakreemid
mõned korrad olen ökosahvrist selle nädala juurikakasti tellinud (siis kui veel tallinnas elasin)
isiklikult mulle ökoasjad maitsevad, aga neid on suht raske hankida... selles mõttes et vastavaid poode on nii vähe ja sinna peab spetsiaalselt minema
kindlasti tarvitaksin oluliselt rohkem, kui pood tee peal ees oleks"

DELFI Naistelehe foorumi teema “Hea kogemus” alateema “Ökotooted” 08.05.2008
http://woman.delfi.ee/foorum/read.php?f=25&i=230286&t=230286


  Esmakordselt toimusid sel aastal regionaalsed konkursid väikeettevõtetele. Lõuna-Eestis tunnistati parimateks OÜ Nopri Talumeierei mädarõikavõie ja FIE Arvo Veidenbergi Pajumäe talu Mahe vaniljekreem astelpajukastmega. Virumaal olid võitjatooted AS-i Hallik Ciabatta kukkel, OÜ Kirderand Räime-Reeda räimesült ja OÜ Maadlex majoneesi-juustukaste.”

Parim Toiduaine 2008 on selgunud” Meie Maa 03.05.2008
http://www.meiemaa.ee/index.php?content=artiklid&sub=3&artid=23787&selyear=2008&selmonth=2


  Konkursile “Parim toiduaine” laekunud toidukraami hindas komisjon, kuhu kuulusid toitumisteadlased, peakokad, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad. Esimest korda korraldati sel aastal regionaalsed konkursid väikeettevõtetele. Lõuna-Eestis tunnistati parimateks OÜ Nopri Talumeierei mädarõikavõie ja FIE Arvo Veidenbergi Pajumäe talu mahe vanillikreem astelpajukastmega. Virumaal olid võitjatooted ASi Hallik Ciabatta kukkel, OÜ Kirderand toode Räime-Reeda räimesült ja OÜ Maadlex majoneesi-juustukaste.”

Parim toiduaine 2008 – täidetud ahjukana õunte ja ploomidega” SL Õhtuleht 30.04.2008 Jaanus Kulli
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=277516


  “Lõuna-Eestis tunnistati paremateks OÜ Nopri Talumeierei mädarõikavõie ja FIE Arvo Veidenbergi Pajumäe talu mahe vaniljekreem astelpajukastmega.”

Aasta parimaks toiduaineks tunnistati Talleggi täidetud ahjukana” Tarbija24.ee 29.04.2008 Marina Lohk
http://www.tarbija24.ee/290408/esileht/olulised_teemad/tarbija24/toit/327184.php


  “Pärnus on mahetoodetele spetsialiseerunud kauplused Naturaal ja Riiamarii, turult võib leida näiteks Pajumäe talu piima, jogurtit ja kohupiima ning Järveotsa talu põldvutimune.”

“Kodumaised mahetooted tasakaalustavad tervist”, Pärnu Postimees 19.04.2008 Karin Klaus
http://www.parnupostimees.ee/190508/tarbija/10084676.php


  “Lõuna-Eesti väikeettevõtjate toidukonkursi võitjad on OÜ Nopri Talumeierei Mädarõikavõie ja FIE Arvo Veidenbergi Pajumäe talu Mahe vaniljekreem astelpaju kastmega.”

“Ciabatta kukkel ja Räime-Reeda sült on Virumaa parimad toiduained”, Maalehe lisaleht “Maamajandus” 03.04.2008 Silja Lättemäe
http://maamajandus.ee/index.php?page=&grupp=artikkel&artikkel=12088


  “Korraldasime konkursi väikeettevõtjatele pilootprojekti raames ja alles esimest korda. Need, kes söandasid osaleda, väärivad kõik tunnustust ja kiitust. Tiitliga «Parim Toiduaine Lõuna-Eesti väikettevõttelt 2008» pärjati OÜ Nopri Talumeieri mädarõikavõie ja FIE Arvo Veidenbergi Pajumäe talu Mahe vaniljekreem astelpajukastmega.”

“Küsimus-vastus” Valgamaalane 25.03.2008 vastab Sirje Potisepp
http://www.valgamaalane.ee/250308/esileht/varia/25013289.php


  Valiku tegi eelmise nädala algul Tartu kutsehariduskeskuses koos olnud spetsialistide hindamiskomisjon. Magusate toiduainete kategoorias võitis Arvo Veidenbergi Pajumäe talu toodetud mahe vaniljekreem astelpaju kastmega. Mõlema kategooria võitjad saadeti üleriigilisele parima toiduaine konkursile. Võidutooted saavad õiguse kasutada oma toodetel ka märki „Parim toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt 2008”. “

Sõmerpalus küpsetatakse Lõuna-Eesti parimat leiba”, Võru teataja 20.03.2008 Ivi Kaarna
http://vorumaateataja.ee/?a=uudised&b=7282


  “Tiitliga Parim Toiduaine Lõuna-Eesti väikeettevõttelt’2008 pärjati magusate toiduainete kategoorias:
1. FIE Arvo Veidenbergi Pajumäe talus toodetud Mahe vaniljekreem astelpaju kastmega
2.OÜ Delibalt Production MuMa glasuurkohuke trühvlilisandiga
3.-4.AS Värska Vesi Värska Plus rabarber

3.-4.OÜ Delibalt Production MuMa glasuurkohuke küpsise ja jõhvikamarjamoosiga”

“Tootekonkursi Parim Toode Lõuna-Eesti Väikeettevõttelt 2008 võitjad selgunud” Põlvamaa.ee 11.03.2008
http://www.polvamaa.ee/index.php?article_id=5499&page=897&action=article&


  “Magusad tooted:
I koht FIE Arvo Veidenbergi
Pajumäe talu mahe vaniljekreem astelpajukastmega
II koht Delibalt Production
MuMa glasuurkohuke trühvlilisandiga
III–IV koht Delibalt Production MuMa glasuurkohuke küpsise ja jõhvikamoosiga ning Värska Vee toode
Värska Pluss Rabarber
.”

“Hinnati Lõuna-Eesti parimaid toidutooteid” Tartumaa.ee 10.03.2008 Kadri Tiitso
http://www.tartumaa.ee/?op=body&id=12&art=1247


  Lõuna-Eesti parimad magusad tooted: I koht FIE Arvo Veidenbergi Pajumäe talu mahe vaniljekreem astelpajukastmega, II koht Delibalt Production MuMa glasuurkohuke trühvlilisandiga, III–IV koht Delibalt Production MuMa glasuurkohuke küpsise ja jõhvikamoosiga ning Värska Vee toode Värska Pluss Rabarber.”

Soolakurk kaotas ülinapilt”, Postimees 10.03.2008 Vilja Kohler
http://tartu.postimees.ee/100308/tartu_postimees/uudised/316745.php


  “Mina ostan Pajumäe talu kohupiima Viljandi turult. Olen seda ka Stockmanni piimaletis müügil näinud, kuid mitte nii suures valikus.
Vahel ostan turult ka värsket räime ning köögivilju. Lihavalik on meie turul kahjuks kesine ja seda eelistan poest osta.”

NAMI-NAMI foorumi teema “Kas te käite turul?” 10.03.2008 kasutaja “Vipa”
http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?pid=4404


 

Limpsi asemel joovad lapsed teed, millele mesi ja sidrun maitset annavad. “Soojal ajal saab imehea teejoogi näiteks karkade punasest teest. Keedad ära, jahutad, lisad mett ja sidrunit ning paned külma,” õpetab Eve. Piima nad palju ei joo. Kui pere suurim piimajooja Karoliina just nõuab, ostab ema turult Pajumäe talu oma – puhast ja värsket ning 4% rasvasisaldusega.”

Oled see mida sööd” Pere ja Kodu 01.03.2008 Krista Kivisalu
http://perekodu.naistemaailm.ee/artikkel.php?id=8987&k=1


  Maa — need on mahekauplused, mille riiulitelt saab igapäevase toidu- ja kodukauba. Omamaisest toidupoolisest on ostjate suured lemmikud Pajumäe talu jogurtid, kohupiimad ja -kreemid ning Lembit Andersoni speltapirukad, -koogid ja pidusai. Samuti põnevad marjajahud, kuivatatud ürdid, taimeteed, käsitsitehtud šokolaadid, leivad-sepikud, munad, köögivili, tangained, moosid, meed ja mahlad.”

Delfi Naisteleht “Mahetoidusõpradel üks pood juures” 24.01.2008
http://woman.delfi.ee/varia/huvitav_teada/article.php?id=18013373


  “Pajumäe talu jogurtid ja kohupiimakreemid on need, milleta minu turulkäik ei möödu.”

Blogi “ritsiku mättake” 10.12.2007
http://ritsikumattake.blogspot.com/2007_12_01_archive.html


  “Mina soovitaks alustada gefiluse keefiriga. Ja jogurtitest valida hoopiski nt Pajumäe talu maitsestamata jogurti, milelle vahel võib ise moosi hulka panna. Ma ise vähemalt püüan võimalikult palju hoida eemal laps säilitus- jm lisaainetest. Nt Gefiluse joogijogurtis on igasugu ootamatuid lisaaineid, samuti hapsis. Prismades on päris hea valik mahekaupa piimalettides ja eriti head joogijogurtit ostan www.tervitus.ee poest. Algul jõigi laps meil keefiri peale rp ja siis vaikselt hakkas 3,5% piima jooma, üsna hea meelega. Tee natuke soojaks veevannis või kui kiire, pane lihtsalt sorts kuuma vett hulka.”

pereklubi.com foorumi teema “kasvame koos” alateema “September 06′ jõmmid” kasutaja “hediliisa” 03.11.07
http://www.pereklubi.com/index.php?name=Forums&file=viewtopic&printertopic=1&t=39&postdays=0&postorder=asc&start=525


  “Pajumäe talu jogurtid – Viljandi turul, Tallinnas Stockmannis, Tallinnas Herne t ökopoes, Viimsi ökopoes, Türi linnas Kadri tares, Tartu avaturul.”

“Nimekiri lõhna- ja värviainete ning säilitusainete vabadest toiduainetest” Sille toidublog 16.08.2007
http://toidupildid.blogspot.com/2007/08/nimekiri-lhna-ja-vrvainete-ning.html?showComment=1189428120000


  “Suveakadeemia peakorraldaja oli Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Selts. Üritust toetasid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Riikliku Looduskaitsekeskuse Põlva-Valga-Võru regioon. Mahetoiduga toetasid Pajumäe talu ja Vändra Leib. Täname ka teisi sponsoreid ja toetajaid.”

“Suveakadeemia 2007: tudengite teo- ja mõttetalgud Karulas”, Mahepõllumajanduse leht, suvi 2007, Elen Peetsmann
www.ceet.ee/pdf/mpleht39.pdf


  “Poodides müügil olevad mahekaubad tuuakse peamiselt Itaaliast, Austriast ja Saksamaalt, kuid osa neist on tehtud ka Eestis. “Praegu tuleb kogu kaubast nii 25% Eesti mahetootjatelt. Tahaksime, et see arv oleks suurem, aga kuna müüme nii vähe kaupa, siis transport lööb hinna üles ja kaupmeestel ei ole mõttekas meile tuua,” selgitas Mätas. Suurimad mahetootjad, kellelt praegu kaupa tuleb, on Energia talu, Saidafarm ning Pajumäe talu.”

“Eestlastest mahekaubitsejad ületavad jõudsalt riigipiiri” Ärileht 06.06.2007 Kristiina Kitsik
http://www.arileht.ee/?majandus=388617


  “Õppematka esimene peatus oli Suurkase talus, mis asub Laidevahe looduskaitseala maadel. Taluloomad ja -karjamaad nähtud, oli kehakinnitamiseks just paras aeg, sest üsna palju tuli kõndida mööda rohumaad, otsides astumiseks kuivemaid kohti – eks see kulutas ka omajagu kaloreid. Sagedased vihmasajud olid pinnase üsna märjaks muutnud. Need, kes kodust kingadega välja tulid, pidid leppima märgade varvastega. Kehakinnituse eest seisis hea Saare Maheköök. Kogu söögi- ja joogipoolis oli mahe. Vasikalihast süldi jaoks oli kaasa võetud isegi maheäädikas. Aivar Kallas: “See kohupiim, mida kasutasime määrdeks, ja jogurt, mida sõite magustoiduks, on Arvo Veidenbergi Pajumäe talu toodang. Veidenbergi talu on Eesti üks suuremaid mahetalusid. Temal on endal meierei, kus valmistatakse mitut liiki kohupiimasid, jogurteid ja määrdeid.””

“Mahepõllumajandus – mis on selle eripära?” Meie Maa 25.09.2007 Vilma Rauniste
http://www.meiemaa.ee/index.php?content=artiklid&sub=3&artid=19598&selyear=2008&selmonth=4


 

Tähtsamaks koostööpartneriks saame lugeda alkoholitootjat AS Remedia. Piimatööstustest Nopri Meiereid ja Pajumäe talu. Samuti ei saa ära unustada SPA hotellide restorane.

“Astelpajust tõuseb palu tulu”, Virumaa Teataja 10.05.2007 Raivo Raigna
http://www.ht.ee/?main=159&newsID=37&sess=78a41281ade992fc8b16e308936851d4


  “Mulle jäi selsamal Aasta Põllumehe üritusel kõrva omakandimehe Arvo Veidenbergi jutt, et Pajumäe talu kohupiima vedamine Tallinna Stockmanni ja Kaubamajja ei tasu ennast ära. Suur transpordikulu võtab asjalt majandusliku mõtte. Küsigem siis – ehk oleks siin abi ühistegevusest, kulude jagamisest, mis laseks Arvol toota ja suurema maksujõuga tallinlastel oma toidulauda teistsuguste toodetega mitmekesistada?”

Eesti Vabariigi presidendi kõne Eesti Maaülikooli konverentsil “Eesti maa – elamiskõlblik ja igikestev” 17.11.06 Tartus
http://www.president.ee/et/ametitegevus/k6ned.php?gid=84512


  “Tänavusel konkursil Tunnustatud Eesti Maatoit pälvisid tunnustuse Pajumäe talu mahe ürdikreem, mahe maitses tamata biojogurt, mahe jogurt kamaga, mahe rosina kohupiimakreem, maasika-kohupiimakreem, kohupiimakreem köömnetega, mustsõstrajogurt ja vaniljekreem astelpajukastmega; AS Saidafarmi mahe kakaokohupiim ning Vikerkaare talu maasikavein ja mustsõstravein.”

“Eesti Maatoidu tunnustus mahetalude toodangule”, Mahepõllumajanduse leht, kevad 2006 lk 17
www.ceet.ee/pdf/mpleht34.pdf


  “Meierei sertifitseerimist taotleb ka Viljandimaal asuv Pajumäe talu, mille teadlase taustaga peremees Arvo Veidenberg selgitas, et juba aastaid on nad tegelenud mahepiima tootmisega, kuid seni on nad sellest valmistatud tooteid müünud tavatoodetena. Pärast tunnustamist võimaldab aga ökomärk Veidenbergi sõnul oma toodangut müüa tavapiimatoodetest veidi kõrgema hinnaga ja leida uus turunišš.”

“PMO: väikefirmad haaravad kinni ökotoodete nõudlusest” Aktiva.ee 16.09.2005
http://www.aktiva.ee/4218/PMO__Vaikefirmad_haaravad_kinni_okotoodete_noudlusest.html?Session=8b479ca59c5469100f6073b9455375c5


  Abja valla Pajumäe talu tutvustas selsamal messil oma koduseid tooteid. “Ma ei ole nii head kohupiima enam ammuilma saanud,” ütles üks neist, kes oli Pajumäe perenaiselt kohupiima ja mustsõstrajogurtit kaasa ostnud. Viljandlane jääks meelsasti selle talu toodete tarbijaks, kui neid maakonnalinnas saada oleks.

 

Kodukäsitöömess meelitas rahvast ligi” Sakala 18.12.2001
http://vana.www.postimees.ee:8080/sakala/display.cgi?k=2001-12-18